Cornulețe cu gem
Cornulețe cu gem.
Cea mai buna reteta de cornulețe!
Cu totii ne amintim de copilarie, cand mamele, bunicile, vecinele, faceau fel de fel de prajituri, deserturi si cornulețe...
Acesta reteta o stiu de la vecina mea Lucia, sunt delicioase si irezistibile, o reteta usoara de facut, perfecta pentru sarbatori sau in orice moment al anului.
Aceste cornulete sunt delicioase si pot fi o gustare excelenta pentru ceai sau cafea, exact asa le-am descoperit si eu intr-o zi, cand am invitat-o pe vecina noastra la o cafeluta. Bineinteles ca a venit cu o farfurie plina de cornulețe...hmm delicioase , am cerut reteta si cand le-am facut prima data, vecina mea a venit sa ma ajute la cornulețe. De atunci nu am mai incercat alta reteta de cornulețe, doar pe aceasta.
Este o reteta care se face obligatoriu cu untura si nicidecum cu margarina, pentru ca schimba gustul si ies tari.
In cantitate de umplutura puteți sa folosiți orice doriți: exemplu; gem, rahat, nuca ...
Incercati si voi reteta de cornulețe cu gem. Se topesc in gura!😋
Ingrediente:
- 400 gr untura
- 400 gr smantana
- 4 galbenusuri de ou
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 800 -900 faina
- Gem
Intr-un bol punem untura, smantana, sarea, zaharul si galbenusurile. Le amestecam si incepem sa adaugam faina. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini, daca mai trebuie mai adaugati putina faina. Trebuie sa ne iasa un aluat moale. Impartim aluatul in 4 bucati . Fiecare bucata se intinde , apoi se unge cu untura topita si se ruleaza. Cand is gata rulate, le dam la figider pentru cel putin 1 ora, cel mai bine peste noapte.
Punem aluatul pe masa de lucru si taiem bucatele mici . Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, apoi adaugam gemul si rulam. Punem cornulețele in tava de aragaz, apoi le coacem 30 minute pana se rumenesc usor. Se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
O zi frumoasa sa aveti! 😍
Comentarii