Carrot cake
Tort cu morcovi - Carrot Cake
Originile tortului de morcovi sunt contestate, cea mai veche rețeta cunoscuta apare în 1892, într-o carte din Elveția. In conformitate cu patrimoniul culinar din Elveția, este unul dintre cele mai populare torturi, în special pentru zilele de naștere ale copiilor.
Fiind foarte apreciat, a devenit in scurt timp un desert standard.
In 2005, canalul american de televiziune Food Network, plasa tortul de morcovi cu glazura din crema de brânza, printre primele cinci cele mai populare rețete în anii 1970, iar în Marea Britanie a fost votat desertul preferat, printr-un sondaj efectuat de Radio Times în anul 2011.
La începutul lunii septembrie, Alexandru a împlinit 2 anișori și i-am pregătit un tort de morcovi sau carrot cake, cum ii spun americanii. Prima data când am mâncat tort de morcovi, a fost la o zi de naștere, am rămas ușor surprinsa , cat de bun poate fi. De atunci, într-o zi când ma gândeam ce sa fac bun dulce , mi-a venit ideea sa fac un tort de morcovi. Când i-am spus soțului la telefon a avut o reacție de ,,genu" ... Eu nu mănânc asa ceva, cum o fi ala?😂 Bun , bun i-am zis eu!
Bineînțeles când a gustat tortul, i-a plăcut foarte mult. Este a doua oara când fac carrot cake, acest tort de morcovi cu crema de mascarpone este absolut delicios. Se potrivește de minune pentru zile aniversare. Invitații vor fi impresionați de gustul și aroma deosebita a tortului!
Ai făcut vreodată tort de morcovi?
Este foarte bun!
Încearcă aceasta rețeta simpla!👌
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 350 gr morcov ras
- 250 gr faina
- 250 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 120 gr visine din compot
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- 1 lingurița esența vanilie
- 300 ml frișcă
- 250 gr mascarpone
- 50 gr zahar pudra
- 1 lingurița esența vanilie
Amestecați ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt, scorțișoara, apoi batem ouăle cu esența și zaharul treptat, pana își măresc volumul considerabil și compoziția devine tare.
Adaugă uleiul în compoziție treptat, apoi incorporează si ingredientele uscate, apoi adaugă morcovul dat pe răzătoarea mica si vişinele scurse.
Pune compoziția în tava tapetata cu hârtie de copt. Da tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru -30 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
Crema:
Punem frișca in recipientul de la mixter si o batem, adaugăm mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie, batem in continuare, pana se formează o crema omogena. Dupa ce blatul se răcește, se taie în 2 bucăți.
Aseaza jumate din cantitatea de crema intre blaturi, apoi ornează tortul cu restul de crema. Eu am pus bomboane colorate deasupra. Poti decora si cu fructe proaspete, flori comestibile sau îl poți lasa simplu.
E delicios de bun! 👌😋
Pofta buna!
Comentarii