Prajitura cu nuca numita si Deliciu ☺



Buna ziua, dragilor!😊🙋

Va prezint azi o prajitura cu nuca foarte buna, numita si deliciu. Aceasta prajitura e perfecta de sarbatori, sau pentru o masa in familie. In ceea ce priveste gustul, aceasta este obsolut delicioasa, plina de arome si nu este greu de preparat. Blatul cu nuca, crema de ciocolata si crema de vanile se potrivesc grozav impreuna.  Asadar, v-o recomand cu mult drag!!😊

Ingrediente:

  • 400 gr nuca
  • 200 gr biscuiti
  • 300 gr finetti 
Blat:

  • 8 albusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • 4 linguri de faina
  • 6-7 linguri nuca macinata 
  • Praf de copt 
  • Un praf de sare
Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • Esenta de vanilie 
Mod de preparare:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca rocata marunt. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si mai mixam pana la diluarea lui. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, amestecand usor de jos in sus. Compozitia de albusuri o punem peste nuca si nivelam usor, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul pe un platou, indepartand hartia de copt. Peste blatul cald de nuca punem crema de ciocolata ( finetti) si dam la frigider. Pentru crema amesteca galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi le punem la baie de aburi si amestecam continuu pana se dizolva zaharul complect. O luam jos si o lasam sa se raceasca complet. Mare atentie crema nu trebuie sa fiarba. Separat, mixam frisca si adaugam treptat crema rece de galbenusuri. Scoatem prajitura din figider si punem peste finetti un rand de biscuiti inmuiati in putina apa cu esenta de vanilie. Deasupra peste biscuiti se adauga crema de vanilie, apoi razuim ciocolata. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem servi.

Spor la prajiturit!!🙋😊🌞😍
















Comentarii

Pizza delicioasa