Tort cu trei tipuri de mousse
Va salut cu drag in acestă zi frumoasă de toamnă.🥰
Înainte de toate am vrut să va salut, iar mai apoi să va scriu o reteta simpla de tort aniversar, un tort cu blat cu trei tipuri de mousse. L-am pregatit cu mare drag pentru aniversarea băiețelului meu.🎂 A fost atât de gustos, încât nu a mai rămas nici o felie pentru a doua zi.😅
Va recomand sa încercați acest tort absolut delicios! Iar acum, va las un citat frumos de Gheorghe Leu.
" Din tort să iei felia cea mai mare!"🍰
Va doresc o zi frumoasa, călduroasă pe cât ne permite vremea.🌞
Ingrediente blat:( tava 28 cm)
-10 oua
-10 lg zahar
- 10 lg faina
-1 plic praf de copt
Ingrediente mousse ciocolată
- 200 gr ciocolată amăruie
- 300 ml frișcă
-100 gr mascarpone
Ingrediente mousse de capsuni
-300 gr capsuni
- 2 lg zahar
-300 ml frișcă
- 5 gr gelatina
Ingrediente mousse ciocolată alba
-200 gr ciocolată alba
-300 ml frișcă
-100 gr mascarpone
Ingrediente glazura:
-200 gr ciocolată alba
-200 ml frișcă
Mod de preparare blat:
Separăm albusurile de gălbenușuri.
Batem albusurile cu mixerul până devine fermă compoziția, apoi adăugăm treptat zahărul. Când zahărul este topit, oprim mixterul si adăugăm ouăle, făina si praful de copt, cu o spatula amestecăm usor compoziția de jos in sus, apoi dam blatul la cuptor.
Preparare mousse de ciocolată
Punem ciocolata in cuptorul cu microunde până este topită, apoi o lăsăm să se răcească puțin. Separat batem frișca cu mixerul până devine putin fermă, atenție nu o batem prea mult, riscăm să se taie. Peste frisca adăugăm ciocolata rece si mai batem putin, apoi adăugăm mascarponele.
La fel procedăm si la mousseul de ciocolată albă.
Preparare mousse de capsuni
Punem capsunile pe foc intr-o cratiță, apoi adăugăm zahar si lăsăm pe foc până scade siropul. Separat, punem gelatina la înmuiate in apa, iar după 10 minute o băgăm la microunde, apoi adugam gelatina calda in compozitia de capsuni. Separat mixăm frișcă lichidă, iar apoi adăugăm compoziția de capsuni răcită.
Ansamblare tort:
Tăiem blatul de tort in patru părți egale, apoi îl insiropam( eu l-am insiropat, dar se poate si fara sirop).
Punem primul blat, peste mousse-ul de ciocolată amăruie, peste din nou blat, apoi mouse-ul de capsuni, blat, apoi mouseul-ul de ciocolată albă, după dam tortul la rece pentru două ore.
Preparare glazura:
Topim ciocolată alba si adugam frișcă lichidă, lăsăm pe foc până se încălzește ușor, apoi o dam la rece o ora. După ce este rece o batem cu mixerul si o punem pe tort. Eu la decor am folosit bomboane colorate, zmeură...puteti folosi ce vreți voi la decor.
O zi frumoasa sa aveti!🤗🥰
Comentarii