Tort cu ciocolata
Salut dragilor!
Azi va prezint un tort cu multa ciocolata si fructe de padure.
Daca vreti sa incercati ceva bun si cu multa ciocolata, acesta este tortul ideal pentru o zi speciala. In plus cine poate refuza o felie de tort cu ciocolata ? 😂 Cred ca nimeni ! Este absolut delicios si nu este deloc complicat. Daca nu l-ati incercat pana acum, sper sa il incercati si voi! La mine pot spune ca este a cincia oara cand il prepar si are un succes garantat!! 🤗 Mai jos aveti reteta!
Belle journée!!💋
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 lg de zahar
- 2 lg cacao
- 1 praf de copt
- 2 lg ulei
- 8 lg faina
- 3 oua intregi
- 100 gr zahar
- 200 gr ciocolata( de care aveti)
- 200 gr unt
- 200 gr mascarpone
- 80 gr zahar
- 150 ml apa
- 100 gr fructe de padure
- 150 gr ciocolata
- 80 gr unt
Punem ouale intr-un castron si le mixam cu mixterul pana compozitia devine tare, apoi adaugam zaharul treptat si mai mixam in continuare pana se dizolva zaharul.
Dupa adaugam cacaua, praful de copt, uleiul si faina, toate acestea se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Cand este gata turnam compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor pt 30 minute la 180 grade.
In acest timp ne apucam de crema.
Pe baie de aburi punem intr-un castron 3 oua intregi peste care adaugam zaharul ,( daca folositi ciocolata cu lapte, nu mai adaugati decat 3 lg de zahar, eu am folosit diverse sortimente de ciocolata ), lasam pana ouale cu zaharul ajunge la punctul de fierbere , dupa care le punem la racit.
Topim ciocolata tot la baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca putin .
Ciocolata se adauga in compozitia de oua cu mixterul, apoi aceasta se da la frigider pana este rece complect. Cand este rece se scoate din frigider si se amestesca untul incet, apoi se incorporeaza si mascarponele.
Pentru sirop, punem zaharul intr-o oala la topit , cand zaharul incepe sa se caramelizeze se adauga apa si se mai lasa putin pe foc, apoi siropul se lasa la racit.
Dupa ce blatul este rece se taie in 3 bucati, se insiropeaza cu siropul fiecare bucata de blat, apoi se adauga crema, fructe de padure, iar blat, crema, fructe tot asa pana la finalizarea cremei . Deasupra va ramane doar putina crema peste care vom adauga glazura de ciocolata.
Pentru glazura punem pe baie de aburi 150 gr ciocolata la topit , cand acesta s-a topit se adauga untul. Luam glazura si o rasam putin sa se raceasca,(sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o intindem peste tort.
Mai jos am adaugat cateva fotografii sugestive.
Va doresc o zi frumoasa!😘
Comentarii