Mille Feuille
Buna ziua!☺
Azi vreau sa va vorbesc despre prajitura Mille- feuille, celebru desert franțuzesc cu crema de vanilie si straguri crocante de aluat foietaj.
Numele Mille Feuille, in traducere inseamna o mie de foi, este o prăjitura clasica in bucataria franceza, cunoscuta si sub denumirea de Napoleon.
Prăjitura are la baza trei straturi de foi din foietaj, doua straturi de crema de vanilie si un strat de glazura.
De când locuiesc în Franța, pot sa spun ca mai mereu ma delectez cu cate un desert de-a lor. Îmi plac la nebunie deserturile lor, in mod special acest Mille-feulle.
Foile de aluat le puteți face acasă din aluat pregatit de voi sau cumpărat din comert, asa cum am făcut eu. Prăjitura se prepara usor, iar crema de vanilie este absolut delicioasa, pătrunde in fiecare foaie iar rezultatul final e delicios.
Mille feuille se poate umple si cu frisca, crema de vanilie sau crema de ciocolata, iar intre straturi se poate presară fructe proaspete. Totul depinde de imaginația voastră!☺
Ingrediente:
- Aluat foietaj
- 200 ml frisca
- 4 galbenusuri
- 100 gr zahar
- Esența vanilie
- 1 lingura faina (amidon)
- 300 ml lapte
Pentru crema:
Puneti laptele pe foc pana se incalzeste, separat amestecati galbenusurile, zaharul, faina, esenta si omogenizați putin, apoi turnati cate puțin in laptele cald. Se amesteca cu telu pana ajunge la temperatura de fierbere. Dupa ce este groasa bine se lasa la racit.
Aluatul din foietaj se imparte in 3 bucati, fiecare bucata se intinde si se baga la cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc .
Se bate frisca, daca nu e îndulcita puneți zahar, apoi se monteaza prajitura, puneți un rand de foietaj, crema, frisca peste foietaj, crema, iar frișca si ultimul strat va fi de foietaj, iar deasupra se presară zahar pudra sau glazura. Se da la frigider minim 2 ore, apoi se taie.
Dupa părerea mea acesta prajitura, seamana foarte mult cu cremesul nostru.
Pofta buna!☺😋
Comentarii