Mini Pavlova




Pavlova este un desert pe baza de bezea numit dupa balerina ruseasca Anna Pavlova. Este un desert special care are o bezea cu o crusta crocanta si moale in interior, complectat cu frisca si fructe.

Pavlova este desertul meu preferat!
Cum va spuneam in articolul despre mine, ca Pavlova este desertul meu preferat, azi m-am gandit sa incerc si varianta mini.
Am mai facut Pavlova, insa in varianta mai mare. Acum pot sa spun ca am incercat si aceste mini Pavlova care sunt absolut delicioase... Eu azi am ales reteta de Mini Pavlova cu fructe de padure, ideala cand vrei un desert dulce acrisor. Daca vrei un desert fabulous si delicios, prepara aceste mini Pavlova. Reteta se prepara usor si este delicioasa. 😋 Merita sa incercati acest desert rafinat!👌


Ingrediente bezea:
  • 4 albusuri de ou 
  • 200 gr zahăr pudra
  • Un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lingura amidon
Pentru umplutura:
  • frisca dulce 
  • mascarpone 
  • fructe de padure
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pun albusurile cu un praf de sare si se amesteca. Se bat albusurile, pana devine o bezea tare , apoi adaugam zaharul pudra, vanilat si amidonul. Se pune spuma de beazea intr-un pos cu steaua mare. Se pune hârtie de copt in tava si se formeaza buline cat mai mari, cerculete pline cu ajutorul posului.
Se pune tava in cuptorul incalzit la 90 grade si se coc pentru aproximativ 1 ora jumate . Dupa ce s-au copt si sunt intarite se lasa sa se raceasca complect inainte de a fi umplute.



Intr-un castron, se mixeaza bine frisca cu mascarponele. Crema rezultata se pune in pos si se umple fiecare mini Pavlova.Deasupra se adauga fructe de padure. 
Puteti adauga diferite dulceturi sau diferite fructe dulci dupa dorinta fiecaruia.
Pofta buna va doresc si spor la gatit!😘
O zi frumoasa!🌹




Poza in varianta mai mare..( prima incercare).😃





Comentarii

Pizza delicioasa