ŞUBEREK
Salut dragilor!😊
Pentru azi, putin rasfat 🤣 şuberek cu carne tocata si ciuperci. Pentru cei care n -au mancat niciodata şuberek, am sa va spun ca sunt acele placinte rusesti, turcesti umplute cu carne tocata si sunt absolut minunate. Reteta clasica este cu carne tocata de vita, insa se poate face si cu branza sau cu ciuperci. Eu azi am ales sa fac cu carne si ciuperci, sincera sa fiu cred ca este una din cele mai bune combinatii. Daca va plac placintele, va recomand reteta!😊👌
Ingrediente:
- 300 ml apa calduta
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 400 gr carne tocata
- 200 gr ciuperci
- 2 cepe mici
- Sare
- Piper
- Marar verde
Intru-un castron se pune faina, se face o gropita la mijloc si se pune drojdia dizolvata cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar, se lasa asa 5 minute, apoi se adauga restul de apa si sarea. Se lasa aluatul sa creasca in castron acoperit cu un prosop de bucatarie, intre timp ne apucam de umplutura. Pentru umplutura punem intr-o tigaie putin ulei si ceapa tocata pe care o calim putin, apoi carnea tocata si ciupercile toacate marunt. Se lasa un pic pe foc pana se calesc, iar la final adaugati marar verde. Umplutura se lasa la racit. Daca umplutura este fierbinte, aluatul se va inmuia si placintele se vor dezintegra. Dupa ce a crescut aluatul frumos se presara putina faina pe blatul de lucru si se rupe bucati din aluat. Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile. Se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul, apoi se ia o lingura de umplutura si se pune pe jumatate de aluat, apoi se inchide cu cealalta parte de aluat si se lipesc marginile astfel incat umplutura sa nu iasa. Sa va dau un mic pont (eu apas cu o furculita marginile), astfel sigur nu iese umplutura. Şuberekurile se prajesc in baie de ulei incins, pe fiecare parte pana devin aurii. Cand sunt gata se scot si se servesc fierbinti sau dupa ce s-au racit putin.
Pofta buna!😊
Un sfarsit de saptamana minunat sa aveti!☺ Va pup!🙋
Comentarii