Pastrav cu cartofi, mamaliga si mujdei
Foarte simplu și foarte bun.🐟 Păstrăv cu cartofi, mămăliga și sos de mujdei.
Îmi place tare mult păstrăvul, iar azi am ales sa va spun cat de simplu îl gătesc eu, ori de cate ori am ocazia, am încercat și varianta la cuptor, însa nu este același lucru, prăjit în tigaie este mai delicios.
Secretul peștelui, consta în macerarea lui. Dupa curățare pestele se lasă la macerat cu sare, piper si zeama de lămâie, timp de ce puțin 15 minute, la rece, in frigider.
Iata rețeta, poate cea mai ușoară reteta!✔
Ingrediente :
- 3 păstrăvi 🐟
- Sare
- Piper
- Lamaie 1buc🍋
- Faina
- Ulei pt prajit
Pastravii se curata, apoi se spala bine si se usca cu un prosop de bucatarie.
Se condimentează pe interior si exterior cu sare si piper, apoi se crestează si se stropește cu zeama de la o lămâie.
Se bat in faina pe fiecare parte, apoi se scutura sa cada excesul de faina și se prăjesc in ulei încins. Nu va zgârciți la ulei, trebuie sa fie jumate de tigaie.
Va recomand sa cumpărați pastravii mai mici, ca sa va încapă in tigaie. Daca nu va incap in tigaie, înlăturați capul asa cum am facut si eu..
Servim păstrăvul cu cartofi prăjiți, mămăliga si mujdei .
Ps: Si nu uitați de bucuria de a va prepara singuri, rețeta favorita... satisfacția este mult mai mare.🤗
Pofta buna!🙋
Comentarii