Papanasi

            Bine v-am gasit! 

Papanașii cu branza de vaci este un desert tradițional pe care cu siguranta il cunoasteti cu totii. 

Insa exista o legenda draguta a papanasilor, care spune ca un capitan de vas din Danemarca, incercand sa struneasca carma in timp ce manca o gogoasa, a fost luat prin surprindere de valurile puternice a infipt desertul într-una din spiţele cârmei, astfel dand forma papanasilor. Indiferent care este legenda de origine a papanasilor, stim cu totii ca este un desert minunat si delicios .Papanasii cu smantana si dulceata sunt ideali pentru momentele in care ai pofta de ceva bun si dulce. 

Eu sunt un mare fan ai papanasilor si de fiecare data cand am ocazia ii pregatesc in casa. Bineinteles ca pe google am găsit o mulţime de retete imbunatatite, am si incercat tot felul, dar aceasta este cea mai buna. 
Sunt foarte gustosii si va recomand cu drag sa ii incercati! 👌😘

Ingrediente:
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua 
  • 150 gr zahar 
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu 
  •  coja rasa de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare 
  • 2 lg gris
  • 200 gr faina
Pentru servit:
  • smantana 
  • dulceata
Intr-un bol amestecam branza, zaharul, bicarbonatul stins cu o lingurita de zeama de lamaie. Apoi adaugam ouale praful de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si grisul. La sfarsit punem faina, tocmai pentru a evita formarea cocoloaselor.
Se framanta bine. Cum ne dam seama ca este aluatul perfect? 
Nu trebuie sa se lipeasca de degete, dar nici fie prea tare. Daca se lipeste de degete mai adaugati putina faina. Aluatul se taie in bucati aproximativ egale, iar cu mana data prin faina se formeaza bilute. 

Se pune intr-o tigaie o cantitate generoasa de ulei bine incins apoi se prajesc papanașii pe abele parti pana sunt rumeni. Papanașii se servesc cu smantana si dulceata. 

  Pofta buna!                    

Comentarii

Pizza delicioasa